Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Bunkerroutes
In de loop der jaren zijn op Walcheren meerdere bunkrrroutes uitgezet. In principe zijn het paden voor de stevige wandelaar en de ontspannen fietser. Het Landfront Vlissingen is opgedeeld in een tweetal trajecten.

1. In het westen begint een route in de bossen van Valkenisse, volgt daarna de tankgracht tot op de het industrieterrein Karreveld in Koudekerke. Dit gedeelte staat beschreven in de zg blauwe folder, deze is verkrijgbaar in onze museumbunkers, bij enkele minicampinghouders en is hier te downloaden.

2. Het gedeelte rond Koudekerke is in ontwikkeling.

3. In Klein Abeele (Abeelseweg) begint een route langs de tankgracht, voert langs een kleine kabelbunker en heeft de luchtdoelbatterij Vrijburg als tussenstop. Aan de oostkant van het Kanaal door Walcheren brengt de beschrijving u bij de oude Karolingische Burcht in Oost-Souburg (niet op het kaartje). Deze grote folder is verkrijgbaar bij de museums en de VVV-kantoren.

4. Vanaf hetzelfde startpunt is er een kleine route langs twee bunkers in het Middelburgs deel van het Landfront.Het boekje "Memoria Walcheren 40-45" heeft routes langs een selectie van de bunkers en veel oorlogmonumenten. (Zie onze Boekshop).
Onlangs is een boekje verschenen met de titel "Fietsen langs de sporen van de oorlog in Zeeland". Dit is verkrijgbaar in de Boekshop en bij onze museums.