Stichting Bunkerbehoud
Mail
Eerste opzet van de inrichting
Het rechter manschappenverblijf van de 502 is deels ingericht met originele apparatuur en uitrustingsstukken. Tevens staat er een vitrine met daarin kleine gebruiksvoorwerpen zoals die door de soldaten en in bunkers werden gebruikt. In de linker kamer hangen een vier/vijftal panelen, die op een professionele wijze het verhaal van de 'Zeeuwse' Atlantikwall, de bouw en het leven in de bunkers belichten. Tevens is er ruimte gemaakt voor een jaarlijks wisselend museumthema.


Nagemaakte stapelbedden volgens origineel model (met dank aan de Stichting Wovij voor de maten). De dubbele kledingkast is voor de persoonlijke uitrusting van de bemanning. De stoel werd gebruikt in de bioscoop van batterij Zoutelande, even buiten het dorp.


Overzicht in de expositieruimte. rechts hangt de gasfilterinstallatie,
op de achtergrond zien we een kachel en de telefoonhoek. In het midden staat een legeringstafel met een aantal originele bunkerkrukken.


Telefoonhoek na de restauratie met bunkertelefoon (Festungfernsprecher) en batterijkast onder (Batteriekasten)voor de stroomverzorging. Op de voorgrond staat een bunkerkachel van het type WT 80K.


Gasfilterinstallatie H.E.S. (Heeres Einheits Schutzlufter) 1.2. De 'gele bak', die uit de muur steekt is een voorfilter. Deze is aangesloten op de aanzuigbuizen aan de ingangszijde van de bunker.
De onderste van de twee kazen is een koolstof-filterbus.
De gezuiverde lucht wordt via de blauwe buis de bunker ingeblazen.

De observatiebunker type 143 slechts deels gerestaureerd. In het manschappenverblijf en de rekenruimte hangen een aantal informatiepanelen en is een vitrine te zien met bodemvondsten, die bij het ontgraven van de bunkers aan het licht gekomen zijn. De observatiekoepel is gezandstraald en geschilderd en toegankelijk gemaakt door een nieuwe ladder. Tevens wordt er elk seizoen een nieuw thema belicht.


Zicht op de koepelvloer met de nieuwe toegangsladder en de gerestaureerde koepel.


Zicht door de periscoopopening op de vloer in de koepel. De centrale as wacht op de verdere restauratie van het statief.