Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Eigen werk
De bunker is door een aantal vrijwilligers allereerst van alle losse staaldelen ontdaan. Met een kleurenstaal zijn de oorspronkelijke kleuren vastgesteld, zodat de delen later in de juiste kleur gespoten kunnen worden. De staaldelen gingen op transport naar het straalbedrijf van Jeveren om daar in een 1e slag van alle roest ontdaan te worden.


Daarna zijn alle delen naar het constructiebedrijf van Belzen gebracht.
Hier hebben we met medewerkers van dit bedrijf de precieze werkzaamheden aan elk deel vastgelegd.
De bunker is voorzien van houten plankjes in de plafonds en rachels in de muren.
Voordat er gestraald kan worden, moet het houtwerk worden verwijderd.
Dit werd een "klusje" voor de vrijwilligers. Het blijkt zwaar en vuil werk te zijn en met name de zwaluwstaart gevormde horizontale rachels in de muren veroorzaken veel spierpijn.
Maar de klus werd op tijd geklaard.
Zo maar wat impressies:


Creatieve schrijvers kunnen ook destructief zijn.


Met zware hamers en breekijzers boven het hoofd werken.


In de koepel is de werksteiger voor het straalbedrijf reeds geplaatst.


Het profiel boven de luifel van de Nahkampfscharte is slecht.