Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Montage
Het statief en de koepelvloer zijn helemaal uit elkaar. Alle kleine piefjes en palletjes zijn los en zijn bijna allemaal weer gangbaar gemaakt. Wat er eerst brokken roest waren, blijkt nu een mooi stuk gecombineerd mechaniek te zijn.


Hier zien we het toegangsluik in de koepelvloer. Aan het kettinkje zit een aanslagplaat waarop het luik rust. Het luik gaat normaal naar boven open, dus links zwenkt omhoog. Edoch, mocht het luik van boven geblokkeerd raken, dan zijn de aanslagplaten van onder af te verwijderen en kan het luik naar beneden worden opengeklapt.
Het statief (links) staat aangeleund tegen de aanhangwagen (rood). Onderop ziet u de stevige voet die door de koepelvloer steekt en daarop vastzit. Daarboven zit de houder voor het bovenste lager van de periscoopstang.
Deze stang glijdt door de voet, is verdraaibaar en kan op en neer bewegen. Het stoeltje voor de waarnemer kan vrij op de voet draaien. Rechts is het koppelstuk van het adapterstuk te zien; dit komt straks bovenop de periscoopstang.


De periscoopstang moet zonder speling op en neer bewegen. Deze stelplaatjes in de voet zorgen daarvoor.


Het statief, de koepelvloer en andere losse onderdelen worden gestraald en van een primerlaag voorzien.

Dit hadden we even nodig:
De eerste onderdelen zijn afgevinkt als "gereed". Ze zijn gestraald en van drie verflagen voorzien.


De inrichting van de nooduitgang met de stalen balken en de vele steentjes is nu nog maar even "tikken".


De losse onderdelen zijn behandeld en de montage van het statief kan beginnen. Maar andere zaken vragen eerst onze aandacht.


De buizen van de luchtbehandeling zijn even op hun plaats geweest en precies opgemeten. Ze moeten nog even terug naar het constructiebedrijf.

De volgende stap is het terughangen van de gasdeuren en even daarna volgt het afhangen van de zware pantserdeuren.
Het definitief monteren van de luchtbehandeling kan pas nadat de deuren op hun plaats hangen.